Migreren

Op deze pagina vind je de voornaamste redenen waarom je zou willen migreren naar ons nieuwe OpenStack platform.

Verken nieuwe mogelijkheden om betrouwbare websites en webapplicaties te maken.

Hardware

Nieuwe snellere hardware (CPU en werkgeheugen)

De servernodes hebben een nieuwe generatie processoren en een flinke uitbreiding van het werkgeheugen gekregen. Alle servernodes beschikken over redundante powersupplies en worden met twee gescheiden powerfeeds gevoed.

Sneller netwerk

We hebben de capaciteit van het netwerk vergroot naar 10gbit. Alle switches beschikken over redundante powersupplies en worden met twee gescheiden powerfeeds gevoed. Elke servernode is redundant verbonden met de nieuwe snelle switches. De verkeersstromen (WAN, LAN en Storage) zijn fysiek gescheiden.

HDD opslag is nu SSD opslag

Van de langzamere lokale raid-1 HDD-opslag zijn we overgestapt naar razendsnelle gecentraliseerde SSD-opslag. Data wordt drievoudig gerepliceerd. Zo heb je geen downtime bij onderhoud aan een servernode en wordt je data veiliger verspreid opgeslagen.

Nieuwe features

Meerdere snapshots per dag

We maken in plaats van 1 snapshot per dag met een retentie van 5 dagen, 4 snapshots per dag met  een retentie van 48 uur. De retentie is uit te breiden naar 1 maand. De methode waarop snapshots gemaakt worden is anders, waardoor er geen freeze kan optreden zoals nu soms voorkomt op het Starter platform.

Snapshots terugzetten, handmatig aanmaken, koppelen of klonen

Je hebt de mogelijkheid om 2 handmatige snapshots te maken. Handig voor als je gaat updaten. Wil je een snapshot terugplaatsen, dan kan je eerst controleren of je het juiste snapshot gebruikt alvorens definitief deze terug te plaatsen. Heb je slechts een paar bestanden uit een snapshot nodig, dan koppel je een snapshot als tijdelijke disk aan je VPS en pluk je de data er zo vanaf. Wil je van een snapshot een kloon maken zodat je op de gekloonde versie eerst zorgvuldig kan testen, geen probleem. Klonen is binnen enkele seconden gedaan. Het klonen komt binnenkort beschikbaar in het control panel.

Eigen intern netwerk

Activeer eenvoudig een intern netwerk tussen je VPS’en. Zo kun je externe toegang tot je VPS’en afschermen. Denk aan een VPS als webserver en een VPS als databaseserver. De databaseserver kan alleen intern benaderd worden, waardoor externe toegang te blokkeren is.

Eigen firewall

Via het control panel beheer je een eigen firewall. Zo blokkeer je standaard alle toegang al op servernode niveau. Maakt je VPS een stukje veiliger. Meerdere VPS’en, dan kan je eenvoudig je firewall-configuratie uitrollen op alle VPS’en.

Meer...

Super schaalbaar

We hebben de nieuwe pakketten zorgvuldig samengesteld. Zit je smaakje er niet tussen, dan kan je een custom configuratie samenstellen. Je bent flexibel in het schalen van het aantal cores en geheugen (up- en downgraden wanneer jij wilt). De SSD disk is alleen te upgraden. De nieuwe tarieven zijn zo scherp, we kunnen hier helaas niet meer korting op geven.

Voeg losse opslag toe via Network-S

Wil je de bootdisk scheiden van je dataopslag, dan hebben we de dienst Network-S. Koppel eenvoudig een CephFS netwerkopslag aan je VPS('en). Per blok van 100gb in zowel HDD als SSD verkrijgbaar. De data wordt drievoudig gerepliceerd opgeslagen en is alleen toegankelijk vanaf je VPS('en).

Loadbalancer (leverbaar, in ontwikkeling voor control panel)

Maak eenvoudig een Loadbalancer aan om je bezoekers te verdelen over meerdere servers. Combineer dit met Network-S en je bouwt heel snel een schaalbaar en redundant platform. Je hebt er verder geen omkijken naar, wij updaten de Loadbalancers voor je. De Loadbalancer is redundant, High Available en self healing: mocht een van de workers omvallen dan wordt automatisch een nieuwe gestart.

Zoals je misschien gelezen hebt zijn een aantal features nog niet beschikbaar voor het grote publiek, doordat deze nog worden geïntegreerd in ons control panel of vol in ontwikkeling zijn. Ons oude platform blijven we ondersteunen, zeker wat betreft beveiligingupdates. Het nieuwe platform is zo ingericht dat het ruimte biedt voor nieuwe ontwikkelingen. Het is snel, betrouwbaar, modulair en biedt zo een goede basis om functionaliteit aan toe te voegen. Het is ingericht op de toekomst, en daar willen wij vol gebruik van maken.

Hoe te migreren?

Wij kunnen zowel Starter, Starter hdd, Starter SSD als Starter pro pakketten met behoud van IPv4-adressen tijdens kantoortijden migreren. IPv6-adressen kunnen helaas niet worden meegenomen. Voorwaarde is dat je een recent besturingssysteem gebruikt dat compatible is met OpenStack. Besturingssystemen die End of Life zijn kunnen we niet migreren.

Geef per e-mail aan welke VPS('en) je wilt migreren en naar welk pakket. We nemen dan contact met je op om de datum van migratie in te plannen.