Controlpanel
Beheer je server
eenvoudig en snel

Control panel

Alles onder controle

Maak het jezelf gemakkelijk met een eigen controlpanel voor het beheer van je server.
Wil je een E-mailomgeving met spamfiltering opzetten of een webserver voor meerdere websites? Dan is een controlpanel een handige tool. 

DirectVPS Control Panel

In ons eigen Control Panel kun je onze producten beheren. Hier zie je een screenshot hoe dat er uit ziet voor een cloud server. Maar je kunt ook andere producten zoals bijvoorbeeld domeinnamen beheren.

Wij leveren standaard een server standaard alleen met een OS, in ons Control Panel vind je dus functies die buiten het OS gedaan kunnen worden. Wij weten niet wat er op jouw server draait. Wil je de data en applicaties op je server beheren? Kijk dan hieronder naar een aantal mogelijkheden.

DirectVPS VPS Control Panel

Self-Service control panels

Naast DirectAdmin (wat wij geautomatiseerd kunnen opleveren) ondersteunen onze servers ook andere controlpanels. Hieronder wat informatie over het veelgebruikte Plesk en CPanel, maar het zijn er te veel om allemaal te behandelen. Naast deze betaalde controlpanels ondersteunen onze servers ook open source control panels, kijk voor inspiratie bijvoorbeeld hier op Github of hier op Wikipedia.

DirectAdmin

Het DirectAdmin control panel is misschien even wennen als je er nog nooit mee gewerkt hebt. Begrijp je eenmaal de verschillende gebruikersniveaus als admin, reseller en user, dan is het dagelijks beheer appeltje-eitje. Door de splitsing van admins, resellers en users kun je anderen toegang geven tot bepaalde instellingen. Veel webagencies die hun hosting bij ons afnemen maken hiervan gebruik.

Bestellen

Kies bij het bestellen of re-imagen van een server voor een Debian of Centos met DirectAdmin en we installeren het direct voor je. Het wachtwoord van de admin-gebruiker is gelijk aan het wachtwoord wat je opgeeft voor de root-gebruiker.

LET OP: het kan iets langer duren voor DirectAdmin helemaal up-to-date & ready-to-use is.

Prijs
De meerprijs voor een DirectAdmin licentie is €4,96 per maand excl. BTW

Bestellen

Plesk

Plesk is een van de meeste gebruikte controlpanels. Hierdoor is er veel over te vinden op internet en kun je er makkelijk mee uit de voeten. Als je toch assistentie nodig hebt helpen we je natuurlijk graag!

Informatie

Plesk is eenvoudig te installeren:

wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer
chmod +x ./plesk-installer
# env PLESK_INSTALLER_SKIP_FIREWALLD=1
./plesk-installer --web-interface

Bekijk voor de zekerheid de Plesk documentatie nog even na.

LET OP: je hebt voor Plesk ook een licentie nodig, bekijk de Plesk website voor meer informatie

CPanel

CPanel is een alternatief voor Plesk of DirectAdmin. Ook CPanel is makkelijk te installeren.

Informatie

CPanel is eenvoudig te installeren:

cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest

Bekijk voor de zekerheid de CPanel documentatie nog even na.

LET OP: je hebt voor CPanel ook een licentie nodig, bekijk de CPanel website voor meer informatie