Klantcase: het belang van een goede samenwerking tussen web agency en cloud beheerder

De kracht van web agencies is het ontwikkelen van websites, webshops en webapps. Onze kracht is het faciliteren van het cloudplatform waar deze content op geplaatst wordt. Samenwerking tussen ontwikkelaar en cloud beheerder is essentieel om stabiliteit en kwaliteit te garanderen voor de eindgebruikers. Verloopt de samenwerking niet goed? Dan verspil je tijd & geld en lopen de frustraties potentieel behoorlijk op. Dit was het geval bij onze samenwerking met Sitiweb, een jarenlange klant die steeds meer klachten kreeg van hun klanten. Doordat wij nauw contact hadden met Sitiweb en de vingers op de zere plekken hebben kunnen leggen is er een passende oplossing gevonden die werkt als een zonnetje. Lees verder hoe wij hier samen sterker zijn uitgekomen en exponentiële groei hebben kunnen realiseren! 

Sitiweb, Websites, Webshops & Hosting

Het web agency Sitiweb is al jaren trouwe klant. Zij ontwikkelen voornamelijk op maat gemaakte, snelle en veilige WordPress websites, webshops en webapps. 'Website' in het Italiaans wordt 'sitiweb' en laten Roberto en Mario, geen ongebruikelijke Italiaanse namen, hier nu alles vanaf weten. Door hun focus op WordPress en WooCommerce weten zij precies welke eisen aan hosting gesteld mag worden. Vandaar dat SitiWeb dit ook actief aanbiedt.

De samenwerking

Sitiweb begon jaren geleden met enkele losse VPS’en voorzien van het DirectAdmin Controlpanel. Dit Controlpanel maakt het beheer en toevoegen van nieuwe hostingomgevingen heel eenvoudig. Daarnaast gaf het de eindklanten ook zelf de mogelijkheid om hun hosting eenvoudig te beheren via een grafische interface, denk aan het instellen van e-mailadressen. Al snel hebben zij dit zelf uitgebreid met tools als Installatron om het vooraf installeren van applicaties nog eenvoudiger te maken voor de eindklanten. Onze rol was het online houden van de servers en het regelmatig updaten ervan, om ze in een goede gezondheid te houden.

Logo's partners

Performance dip

De websites werden in de loop der tijd minder snel. Het aantal klachten nam toe, wat Roberto nachtenlang wakker gehouden heeft. Er werden steeds meer resources toegevoegd om de capaciteit te kunnen blijven bieden. Met de handen in het haar klopte Roberto, na zelf onderzoek te hebben gedaan, bij ons aan voor hulp. Hij was van mening dat de oorzaak gevonden moest worden in de VPS’en, omdat bij een concurrent alles wel sneller werkte. Hij overwoog zelfs om alle diensten bij ons op te zeggen en naar de concurrent over te gaan stappen.

Wat Roberto zag, was iets wat wij moeilijk konden vaststellen zonder er uitvoerig in te duiken. Wij hadden het vermoeden dat de performance dip het resultaat was van hun groei en hebben een razendsnelle Dedicated Server als demo aangeboden. Door het optimaliseren van de bestandsopslag naar supersnelle NVMe-opslag, met krachtige dedicated processor-cores en voldoende werkgeheugen, waren wij ervan overtuigd dat deze performance dip verleden tijd zou zijn en de oplossing alle mogelijkheden bood voor de groei die Sitiweb aan het doormaken is.

Overstap van SSD naar NVME Disk

De ommekeer

Roberto is gaan testen en was zeer positief verrast. Al snel had hij meerdere ontevreden klanten gemigreerd naar deze nieuwe omgeving. Demo werd productie en Sitiweb kreeg weer tevreden klanten. In korte tijd hebben we meerdere Dedicated Servers ingericht en zijn alle eindklanten gemigreerd. De enige telefoon die nog roodgloeiend staat, is die van hun verkoopafdeling.

Win-win situatie

Een nauwe samenwerking waarbij onze kennis en ervaring leidt tot een maatwerkoplossing die waarde toevoegt aan onze klanten is waar wij blij van worden. Hun groei betekende ook groei voor ons. Samen werken is samen groeien.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden in de cloud? Of een supersnelle Dedicated Server? Kijk verder of neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Sitiweb X DirectVPS