Cloud Server of Dedicated Server: welke server heb ik nodig?

Een server in de Cloud bestel je natuurlijk niet zonder goed te weten welke opties er zijn. Als één van de eerste leveranciers in Nederland leveren wij Cloud Servers & Dedicated Servers. In de tussentijd zijn er veel technologische ontwikkelingen geweest en veel aanbieders bijgekomen. Eindeloze mogelijkheden en aanbieders maken het niet makkelijk om de opties duidelijk in kaart te brengen en een keuze te maken. Of je nou één of meer sites wilt hosten of van een fysieke harde schijf naar de Cloud over wilt stappen, wij bespreken hier wat de verschillende mogelijkheden zijn. Weg keuzestress, hallo gemak!

Verschillende keuzemogelijkheden in Servers
Cloud serverDedicated server
Type infrastructuurVirtual servers op ons platformJouw eigen resources
LocatieNederlandNederland
Root accessJaJa
ConfiguratieUltiem schaalbaarHardware met vaste configuratie
SnapshotsJaNee
BackupsJaJa
Shared storageJaNee
Private networkJaOptie
Pay as you goOptieNee

Cloud Server (VPS)

Een Cloud Server, ook wel virtual private server (VPS), is de meest aangeschafte server. Van klein tot groot voor een vast bedrag per maand of op basis van gemeten gebruik. Up- & downgraden is 24/7/365 mogelijk en je bent binnen enkele minuten online.

Een Cloud Server zet je in wanneer er één of een aantal websites worden gehost met veel bezoekers en/of veel data. Dit gaat heel makkelijk via jouw favoriete Controlpanel. Ook een eigen database zet je zo op met een Cloud Server. Handig voor het opslaan en delen van grote bestanden.

We bieden Cloud Servers in twee varianten:

  • Standaard configuraties: vooraf gedefinieerde waardes voor het aantal CPU-cores, werkgeheugen en de opslagruimte voor een vast bedrag per maand. De eerste 7 dagen krijg je van ons cadeau. 
  • Pay-As-You-Go: een flexibel schaalbare Server met een uurtarief. Draai zelf aan de knoppen en bepaal het aantal CPU-cores, werkgeheugen en de opslagruimte. Elk uur kijken we naar de actuele configuratie. Aan het begin van de nieuwe maand krijg je een factuur over de voorgaande periode op basis van gemeten gebruik. Met dit abonnement kan je voor korte duur flexibel opschalen, handig voor bij grotere campagnes of als je net even wat meer rekenkracht nodig hebt. Ook handig om in te zetten als je even een server zoekt om kortstondig iets op te testen.

Dedicated server

In tegenstelling tot een Cloud Server deel je bij een Dedicated Server (DPS) geen resources. Het aantal CPU-cores, werkgeheugen en de opslagruimte is zoals het woord al zegt dedicated, alleen voor jou! Je hebt een fysieke server volledig voor jezelf. Upgraden is uiteraard mogelijk.

Een Dedicated Server zet je in wanneer je echt flinke rekenkracht nodig hebt of tientallen websites wilt hosten waarbij snelheid van belang is. Een Dedicated Server gebruikt lokale opslag. Elke disk is in raid-1 configuratie uitgevoerd (gespiegeld), zodat er altijd één van de twee disks defect kan gaan zonder dat de server onbereikbaar wordt. Het type lokale opslag bepaalt ook de snelheid van de server. Kies je voor HDD-opslag, dan is je server goedkoper, maar minder snel. Kies je voor de standaard SSD-variant, dan is je server snel tegen een scherpe prijs. Heb je echt snelheid nodig? Dan kies je voor de razendsnelle NVMe SSD opslag die een zeer grote positieve bijdrage geeft in de performance.

Via het Controlpanel bieden we standaard leverbare opties aan. Staat de gewenste configuratie er niet tussen, neem dan vrijblijvend contact op met onze support, zodat we een offerte op maat kunnen aanbieden. Daag ons graag uit voor de tofste configuraties!

OpenStack

Ben je op zoek naar een oplossing met meer dan één of enkele servers? Als een van de eerste partijen in Nederland hebben wij ons OpenStack platform opengesteld. Op OpenStack bouw je schaalbare cloudplatforms met bijvoorbeeld Kubernetes, load balancers en Ceph storage. Betalen doe je achteraf naar gemeten gebruik.

Dit product is zeer geschikt voor grotere bedrijven die hun eigen infrastructuur willen, maar niet de investering en het onderhoud van de hardware op zich willen nemen. Bij het opstarten staat een expert paraat om je op weg te helpen.

Updates & Service add on

Heb je eenmaal de keuze gemaakt welk type server je nodig hebt, dan is er nog de vraag hoe je de server up-to-date wilt blijven houden. Met een SLA of de UpdateS add-on kan je ervoor kiezen om het regelmatig bijwerken van het besturingssysteem door ons te laten uitvoeren. Zelf hoef je dan nergens meer naar om te kijken. Wel zo relax.

Wij staan je graag bij en bieden op maat gemaakte keuzes aan. De keuze van je server is het fundament waarop je verder gaat bouwen, erg belangrijk dus. Kom je er niet uit of wil je even sparren? Neem gerust contact met ons op, zodat we met je mee kunnen denken.